Beste duikvrienden,

De overname van Aqua Business Centre per 1 april 2015 is inmiddels bij velen bekend. De meeste van jullie zullen Remco Roelofs al kennen, maar graag stelt hij zichzelf nog een keer voor. Hoe kwam hij bij ABC terecht en hoe is het uiteindelijk tot een overname gekomen?

Even voorstellen
Ik duik sinds 2008 en ben begonnen als verwende vakantieduiker in Egypte. Dit smaakte naar meer en alle vakanties sindsdien heb ik gedoken. In 2010 heb ik mijn AOW gehaald op Kaapverdië.

Tijdens mijn OW opleiding was Roan (mijn zoon) nog maar een knaapje van 5 jaar oud. Tijdens mijn laatste OW buitenduik vanaf de boot lag hij snorkelend aan de oppervlakte naar mij te zwaaien, terwijl ik mijn safetystop maakte. Op dat moment ontstond een droom: samen duiken met mijn zoon.
Toen Roan dan eindelijk 10 werd, ben ik op zoek gegaan naar een duikschool in de buurt en dan kom je al gauw bij ABC uit J. In september 2012 is Roan begonnen bij het SealTeam en ik werd lid van ABC Club en deed 1 à 2 keer per maand mee aan de trainingen in het zwembad. Ik had tot op dat moment nog nooit in Nederland gedoken!

Mijn interesse en nieuwsgierigheid naar duiken werd meer en meer. Ik zag dat Roan er ook veel lol in had. Dat heeft mij gestimuleerd om zelf ook verder te gaan in de duiksport en heel voorzichtig begon ik te denken en te onderzoeken of er geen toekomst in zat voor mij, mijn zoon en uiteraard mijn gezin. Onze eerste gedachten gingen dan ook uit naar een duikschool in het buitenland. We hadden zelfs al een voorselectie gedaan van waar. Plannen om een vakantie te combineren met een zoektocht waren al in de maak. Al onderzoekend kwam ABC ook al snel in beeld. Net na de zomer van 2013 hebben de eerste gesprekken plaats gevonden. Eind 2013 hebben Chris, Marja en wij besloten om een traject te starten ter overname van ABC. Eind november is de koopovereenkomst getekend en is de overnamedatum van 1 april 2015 overeengekomen.

Mede vanwege mijn opleidingen was ik de afgelopen 1,5 jaar bijna wekelijks aanwezig bij ABC en heb ik met de staff van ABC en vele leden van Aqua Bubblemaker Club een goede band opgebouwd. Een band die ik koester en een band die ik graag wil houden. Ik wil heel graag met de staff van ABC, de leden van Aqua Bubblemaker Club, onze cursisten en uiteraard al onze klanten ABC voortzetten en verder uitbouwen tot een duikcentrum en plek waar wij en hopelijk vele anderen met veel plezier komen om dat te doen waar ons hart ligt, namelijk de duiksport.

Twee maanden geleden ben ik instructeur geworden. Niet alleen vanwege de overname van ABC, maar vooral ook omdat ik het erg leuk vind om mijn enthousiasme over te brengen op anderen en hen daarmee probeer aan te zetten te gaan duiken of meer uit het duiken te halen. Iemand helpen om een vaardigheid onder de knie te krijgen of om de spanning tijdens een eerste duik om weten te zetten naar plezier is voor mij een waardige beloning.

Ik ben vanaf januari al dagelijks aanwezig om in te werken. Zoals vele wellicht al vernomen hebben, ga ik dat niet alleen doen. Esther, mijn vrouw en ik gaan het samen doen. Esther zal zich richten op de Horeca en ik op de duikschool en -winkel. Esther begint eind februari met inwerken.

Ideeën en wensen hebben wij veel, maar het is utopie om die alle 1 april al aan te pakken, laat staan gerealiseerd te hebben. Belangrijkste doel en hoogste prioriteit is dan ook continuïteit. Wel kan ik alvast verklappen dat er een nieuwe website in de maak is en ook veel met social media gedaan gaat worden.

Wij hopen jullie vaak te mogen begroeten bij ABC, boven én onder water. Wij kijken er enorm naar uit!
Tot slot willen wij jullie en jullie familie hele fijne kerstdagen en een goed, liefdevol, leuk, gezellig, fantastisch, maar bovenal gezond 2015 toewensen!!!!

Sportieve groet,
Remco en Esther Roelofs