Meet our TEAM

Remco Roelofs

Remco Roelofs – PADI Course Director – Freedive Instructor – Owner ABC Dive

Ik duik vanaf 2008 en was direct verliefd op de onderwaterwereld. Graag wilde ik dat moois kunnen delen met mijn zoon. In 2012 was hij eindelijk 10 jaar en kwam ik binnen bij ABC Dive om hem in te schrijven. Zelf werd ik lid van de duikvereniging en ging ik verder met opleidingen en dook nagenoeg elk weekend in Nederland.

Tijdens mijn Divemaster opleiding in 2013 zag ik hoe gaaf het is om andere mensen te helpen, te begeleiden en te coachen en dat motiveerde mij om door te gaan! Dat was het moment dat ik een belangrijke knoop in mijn leven doorhakte. Ik had een goed betaalde baan als directeur van een bedrijf, maar miste echte voldoening in mijn werk, laat staan dat ik gepassioneerd was over mijn werk. Toen besloot ik dat ik in mijn leven alleen nog wil doen waar ik ontzettend blij van wordt, immers ” if you do what you love, you’ll never work a day in your life”. Dit is nog steeds mijn levensmotto. In 2014 ben ik PADI-instructeur geworden en nam ik tevens ABC Dive over.

 Ik prijs mezelf gelukkig dat ik mag doen waar ik ontzettend blij van wordt, namelijk mensen meenemen in mijn wereld, de onderwaterwereld – “Same Planet – Different World”.

Arthur van Leeuwen

Arthur van leeuwen – PADI Divemaster

Quote: “Een eerste kleine stap kan het begin zijn van een grote verandering.” Ik heb in 2009 mijn eerste duiken gemaakt en dat heeft definitief mijn leven verrijkt”. Eerst als vakantie- en verenigingsduiker en vanaf 2014 als divemaster. Trainen en assisteren bij ABC Dive doe ik vanuit mijn hart. Ik ga graag de verbinding aan met de cursisten en geef inzichten waarmee ze stappen kunnen maken in hun duikontwikkeling. Bij een duikschool waar kwaliteit voorop staat.

Prive, duik ik graag met mijn familie. Met mijn vader, dochter en vriendin bewonderen we de zeeën en koralen toch minimaal 2x per jaar. Vaak vragen beginnende duikers wat de mooiste plekken zijn op de wereld en welke wij al gezien hebben. Dat is natuurlijk persoonlijk maar wij vinden Bonaire de meest relaxed plek om te duiken. De mooiste plek voor mij zijn de Komodo eilanden bij indonesië. Maar de bucket list is te lang om alles te vernoemen.

Bas Rietvelt

Bas Rietvelt – PADI IDC Staff Instructor

Ik ben Bas, besmet met het duikvirus sinds 2017, ik noem het vaak een uit de hand gelopen hobby 😉

Sindsdien staat vrijwel elke vakantie in het teken van duiken. Ik vind het leuk om mijn passie voor de onderwaterwereld te delen met anderen.

Het TEAM van ABC dive is hecht, bestaat uit professionals die hun taak serieus nemen, kwaliteit voor kwantiteit, dat past bij mij!

Dennis Steinfort – PADI IDC Staff Instructor

In 1997 deed ik mijn Open Water en Advanced Open Water. Sinds 2009 duik ik ook in Nederland en sinds die tijd gepassioneerd bezig met duiken.

Mijn plezier en uitdaging haal ik uit het overbrengen van mijn kennis aan anderen en een stukje coaching en heb daarom in 2013 mijn instructeursbrevet gehaald. Ik doe regelmatig cursussen bij ABC Dive van Open Water Diver tot Assistent Instructor. Ik ben heel vaak vrolijk en hou van een stuk humor😃

Dennis Voogd

Dennis Voogd – PADI Divemaster

Hallo allemaal, Ik duik sinds 2015 bij ABC Dive. Dat doe ik met heel veel passie en plezier, het kan ook niet anders met zo’n geweldig TEAM om je heen.
 
Het begon als een uit de hand gelopen hobby door zoveel mogelijk Specialty opleidingen te doen, tot ik de kans kreeg om PADI Professional te worden;  Divemaster. Het mooiste wat er is om de passie over te brengen naar nieuwe cursisten.
 
Mijn grootste wens is om ooit samen met mijn zoon te mogen duiken en wie weet een Live Aboard samen. Zie jullie gauw aan de waterkant.
Frans Rood

Frans Rood – PADI Master Scuba Diver Trainer

Duikt sinds 2004, OW diver en advanced op vakantie gedaan.Daarna toch maar proberen hoe het is om in Nederland te duiken (en hoewel heel anders natuurlijk) ook erg leuk.
 
Verdere PADI-opleidingen in Nederland gedaan. Sinds 2015 instructeur.
 
Erg leuk om mensen op weg te helpen onder water, voor sommigen nog wel een horde om te nemen en altijd top om te zien hoe anders ze daarin staan na de cursus.
Jacqueline Willekes

Jacqueline Willekes – PADI Assistent Instructor

Ik ben Jacqueline, gehuwd met Ronald, en wij duiken sinds 2005.

Ooit kennis gemaakt met duiken tijdens een vakantie op Lanzarote in 1997, en toen hadden we het plan al opgevat om dat ooit te gaan doen. Maar aangezien onze kinderen toen nog te klein waren, duurde het nog tot 2005 tot we dit werkelijk gingen doen tijdens een vakantie in Sharm el Sheik. Wat een geweldige ervaring was dat. Daarna ook nog PADI Advanced gedaan in Hurghada, maar iedere keer was het toch weer van “hoe zat het nou ook alweer?”.

Daarom zijn we lid geworden van de duikvereniging Aqua Bubblemaker Club en gingen we meer cursussen doen bij ABC Dive, zodat we nu allebei Assistent Instructor zijn geworden.

In mijn werk heb ik dagelijks met kinderen te maken, en vind het ook leuk om kinderen les te geven bij het Seal Team. Verder houd ik van zingen, hardlopen, golfen, fotograferen en geocachen (dat laatste ook onder water!), en van veel op vakantie gaan. Mooie grote reizen maken, of met de caravan door Nederland heen.

Duiken is voor mij een ultieme ontspanning als ik dat ik de Rode Zee of het Caribisch gebied mag doen. Lekker zweven en genieten van de prachtige kleuren van de vissen en de koralen om me heen.

Ik hoop in de toekomst nog veel mensen te kunnen begeleiden bij het ontdekken van deze mooie onderwatersport.

Jeanine Groen

Jeanine Rietvelt-Groen – PADI Master Scuba Diver Trainer 

Sinds 2017 ben ik succesvol besmet met het duikvirus toen ik met mijn man (Bas Rietvelt) op vakantie ging naar Bali. Beide hebben wij ons open water brevet gehaald bij ABC dive en na op Bali voor het eerst clownfish en schildpadden onder water te hebben gezien, smaakte dat naar meer.

Ik ben met ABC dive meegegaan naar Egypte om AOW te worden en na die reis was ik er wel uit: is zou een PADI professional worden. Sindsdien heb ik gedoken in Zeeland, Egypte, Italië, Vietnam en Bonaire en er staan nog genoeg andere landen op de bucketlist. Duiken is voor mij een vorm van ontspanning door inspanning, maar bovenal van verwondering.

Voor mij is één van de redenen om PADI instructeur te worden, om anderen de mogelijkheid te geven zich ook te verwonderen, want als duiker zie je zoveel meer dan wanneer je zwemt of snorkelt! En zeg nou zelf, het is toch veel gaver om met dolfijnen te duiken dan ze alleen vanaf een boot boven water ziet komen? Het is begrijpelijk als je duiken in het begin spannend vindt. Ik ken maar weinig duikers die nooit spanning hebben gevoeld aan het begin van hun duikcarrière. Die spanning overwinnen en zien omslaan in enthousiasme is waar ik energie van krijg en waarvan ik zeker weet dat het jou ook zal overkomen. En ik kan het weten, dus…zie ik je snel?

Jelle van Wijk

Jelle van Wijk – PADI Divemaster

Na het behalen van mij PADI Open Water brevet in 2010 wilde ik een betere duiker worden, zo kwam ik in contact met ABC Dive. Na de nodige cursussen ben sinds 2014 als Divemaster deel van het ABC Dive TEAM.
 
Nu haal ik veel voldoening om samen het team andere te helpen om (betere) duiker te worden. Graag laat ik je zien hoe mooi duiken in Nederland kan zijn, met al zijn schoonheid door de seizoen heen. 
 
Het onderwater leven blijft me verwonderen, elke duik is anders. en je blijft leren!
John Wiesenekker

John Wiesenekker – PADI Divemaster

In 2016 ben ik bij ABC Dive begonnen met mijn Open Water opleiding. Het duik virus heeft me behoorlijk te pakken genomen. Een jaar later was ik veel duiken verder en ben ik met ABC Dive naar Egypte gegaan. Deze reis was mijn eerste aanraking met duiken in een tropische omgeving en ik heb tijdens deze reis dan ook enorm genoten gecombineerd met enorm veel leren.

Ik vond het team zo gezellig en het duiken zo leuk dat ik meer wilde en daarom ben ik de opleiding tot Divemaster gestart, waarna ik aan de slag ging als Divemaster bij ABC Dive.

Inmiddels doe ik dat alweer vier jaar. Ik vind het erg leuk om mensen te helpen bij de vele duik cursussen die we aanbieden. Zowel aan de kant als onder water is het mooi om mensen te helpen die de eerste stappen zetten in de duiksport. Overdragen, gerust stellen en ontspanning brengen met kennis en humor zijn hierin mijn belangrijkste gereedschappen.

Het allermooiste blijft het mogen meebeleven het traject dat een cursist aflegt. Van de eerste (soms spannende) momenten onderwater, via een aantal binnen- en buitenwater duiken met veel skills en oefeningen, naar de uiteindelijke zelfstandige duik bij het behalen van het brevet.

Wellicht tot aan of onder water!

Kim van de Griend

Kim van de Griend – PADI Junior Divemaster in opleiding

Ik ben in 2018 begonnen met duiken bij het PADI Seal Team. In 2019 ben ik officieel Junior Open Water geworden. Ik geef al bijna 5 jaar snorkel les in het zwembad in Huizen. (Waar ik ook woon) Ik vond dit zo leuk dat ik ook wou gaan duiken.
 
Nu ben ik Junior Divemaster in opleiding. Ik vind dit super leuk en ben van plan om nog lang bij het team te blijven als Junior- en later voltooid Divemaster. 
Dit jaar zit ik in mijn eindexamenjaar van de Havo. Ik ga in september 2023 beginnen aan mijn opleiding Kust- en Zee management in Leeuwarden. Daar wil ik graag stages gaan lopen in het buitenland. Het liefst natuurlijk al duikend. 
 
Ook ben ik lid van duikvereniging Aqua Bubblemaker Club. Het is een super gezellige club met super aardige mensen die mij bijna altijd wel vanuit Huizen naar de duikbestemming willen brengen. 
 
Een van mijn leukste duiken ooit was in Engeland. Daar heb ik met zeehonden gedoken bij Lundy eiland. Het was geweldig om de zeehonden van zo dichtbij te zien. Ze waren super nieuwsgierig en speels. 
Loraine Cairo

Loraine Cairo – PADI Open Water Scuba Instructor

Hi Hi, ik ben Loraine en 31 jaar oud. Ik ben terecht gekomen in de duikwereld door mijn bijbaan in het ABC Café.
 
Van versnelde Open Water cursus in 2015, naar een heerlijke maar vooral vette tijd met ABC Dive in Egypte in 2017, waar ik nog veel meer heb mogen zien en doen en mijn AOW behaalde. Ook dat smaakte naar meer. Ik ben in 2018 Divemaster geworden. Dat smaakte naar meer en ben direct doorgegaan naar het IDC – Instructor Development Course en ben sindsdien Instructrice.
Mengalvio Sleeswijk

Mengalvio Sleeswijk – PADI Divemaster

Beste duikliefhebbers,

Ik ben als vakantie duiker begonnen met mijn PADI Open Water en Advanced cursus. Jaren heb ik mijn vakanties dusdanig gepland zodat er ook onderwater vakantie plezier te beleven was.