ABC Dive biedt nagenoeg alle PADI specialties aan. Hieronder vindt je een overzicht van de meest gevraagde PADI specialties. Klik op de specialty voor meer informatie. Zie je de door jou gewenste Specialty niet staan, neem dan contact met ons op,

Voor elke Specialty gaan ervan uit dat je zelf over duikmaterialen beschikt. Zo nodig kun je materiaal bij ons huren.

 

Peak Performance Buoyancy Specialty (Trimvaardigheden)

Deze specialty is bedoeld om je trimvaardigheden te perfectioneren. Een goede trimvaardigheid is zeer belangrijk: het verhoogt de duikveiligheid. Daarnaast zul je merken dat naarmate je trimvaardigheid beter is je rustiger duikt en daardoor je luchtverbruik naar beneden gaat. Door vrij te blijven van de bodem, maak je minder stof en blijft het zicht beter en spaar je het onderwater leven. Kortom je kunt veel meer van je duik genieten. Minimum leeftijd is 10 jaar en (Junior) Open Water Diver, 2 duiken. € 149,00. Wij gaan ervan uit dat je zelf over duikmaterialen beschikt, dus deze zitten niet bij de prijs inbegrepen. Zo nodig kun je materiaal bij ons huren.

     

Underwater Navigator Diver (Onderwaternavigatie)

Goed omgaan met je kompas blijkt vreselijk leuk en nuttig te zijn. In 3 duiken leer je aanvullende technieken om aan de hand van natuurlijke (de omgeving) en kunstmatige (bijvoorbeeld een kompas) navigatiemiddelen goed je weg te kunnen vinden onderwater. Minimum leeftijd is 10 jaar en (Junior) Open Water Diver. € 199,00.

     

Search and Recovery Diver (Zoeken en bergen)

In één theorieavond en vier buitenduiken gaan we dieper in op verschillende zoek- en bergingstechnieken, en wordt het bergen van verschillende objecten – van klein tot groot – geoefend, met o.a. het werken met een hefballon. Ben je niet bang om wat werk te verzetten onder water dan is deze cursus een absolute aanrader. Minimum leeftijd is 12 jaar en (Junior) Advanced OW diver, óf (Jr.) Open Water én het PADI Navigatie Specialty brevet. € 249,00

     

Deep Diver (Diep)

Onder supervisie van een PADI professional leer je omgaan met dieptes groter dan 18 meter. In 4 duiken, verdeeld over 2-3 dagen, leer je vaardigheden, kennis en technieken te ontwikkelen die noodzakelijk zijn om veilig deel te kunnen nemen aan diepe duiken. € 249,00. Minimum leeftijd is 15 jaar en Advanced Open Water Diver. Na deze specialty mag je tot maximaal 40m diep duiken, de maximale diepte voor recreatief duiken.

     

Night Diver (Nacht)

‘s Nachts duiken is een bijzondere ervaring waarbij je heel ander onderwaterleven tegenkomt dan overdag. Je maakt ‘s nachts gebruik van andere communicatietechnieken en neemt extra voorzorgsmaatregelen. Vele duikers ervaren de nachtduik als spannend en opwindend en daardoor één van de leukste kanten van het duiken. Minimum leeftijd is 12 jaar en (Junior) Open Water Diver. De cursus omvat een theorie-avond en 3 nachtduiken. € 199,00

     

Wreck Diver (Wrak)

Wrakken hebben een bijzondere aantrekkingskracht en sfeer. Vaak zijn ze mooi begroeid en zit er veel vis. Wrakduiken behoren dan ook tot de mooiste die je kunt maken. De omstandigheden kunnen echter moeilijk zijn zodat je redelijk wat duikervaring moet hebben voordat je hieraan kunt beginnen. Technieken als navigatie op een wrak, het omgaan met lijnen, het binnengaan van een wrak, andere manieren van voortbewegen (vintechniek), mogelijke problemen etc. worden in deze cursus behandeld. Minimum leeftijd is 15 jaar en Advanced Open Water Diver (4 duiken). € 249,00

     

Enriched Air – Nitrox (Verrijkte lucht)

De PADI Enriched Air-cursus is één van PADI’s populairste duikcursus. Als je duikt met verrijkte lucht Nitrox krijg je langere nultijden. Dat betekent dat je meer tijd hebt onder water, vooral bij herhalingsduiken. Je kunt langer onder water blijven en eerder terug het water ingaan. Geen wonder dat veel duikers deze specialty doen.  Tijdens de cursus ligt de nadruk op theorie: allereerst wordt uitgebreid de decompressietheorie behandeld. Verder komen onderwerpen als de voor- en nadelen van nitrox , hoe met mengselgassen om te gaan, analyseren van het gas en het plannen van een duik met verschillende gassen. Minimum leeftijd is 12 jaar en (Jr.) Open Water Diver brevet. € 149,00

     

Boat Diver (Boot)

Tijdens 2 buitenwaterduiken vanaf een boot wordt aandacht geschonken aan: de planning, organisatie, procedures, technieken, problemen en gevaren van het bootduiken. Juiste bootduik etiquette, opbergen van de persoonlijke materialen, gedrag en overwegingen voor het schoonhouden van de boot en algemene bootterminologie. Specifieke technieken voor het te water gaan vanaf een boot en om weer aan boord te komen. Lokale wetten en verordeningen voor het bootduiken. Overzicht van de nood/veiligheidsuitrusting die aan boord van (privé)boten nodig is. Minimum leeftijd is 10 jaar en (Junior) Open Water Diver. € 149,00. Let op: hierbij komen nog de kosten voor boothuur. Deze kosten zijn o.a. afhankelijk van het aantal deelnemers en locatie.

     

Drift Diver (Stroming)

In Nederland zijn veel mooie duikplekken te vinden in stromend water: denk aan de Oosterschelde en de Noordzee. Hier kun je prachtige duiken maken, als je weet hoe de omstandigheden in te schatten en daar mee om te gaan. Zaken als stroomsterkte, kentering, doodtij en springtij, zicht, en het plannen en organiseren van een stroomduik komen aan de orde. Het programma bestaat uit een theorieles en twee duiken in de Oosterschelde, min. 12 jaar en (Junior) Open Water Diver. € 169,00 – minimaal aantal deelnemers 4

     

Drysuit Diver (Droogpak)

Minimum leeftijd is 12 jaar en (Junior) Open Water Diver. In deze cursus leer je welke droogpakken er zijn, zodat je beter een keuze kunt maken uit het grote aanbod van droogpakken en weten hoe je veilig en warm het hele jaar door kunt duiken. Daarnaast krijg je alle basisvaardigheden, waaronder noodprocedures, in een droogpak onder de knie. De cursus bestaat uit een theorie- en een zwembadles en twee buitenwaterduiken welke in één weekend gegeven worden. € 199,00. Deze cursus geven wij gratis als je bij ABC Dive een droogpak aanschaft.

     

Ice Diver (Ijsduik)

Als je aangetrokken wordt door avontuur en ongebruikelijke, uitdagende duiken, probeer dan eens onder het ijs te duiken. Tijdens de cursus duik je met een PADI-professional in een van de extreemste avontuurlijke specialty’s die sportduiken te bieden heeft. Je maakt drie ijsduiken voor je brevet. De duiken worden meestal uitgevoerd in een groep; met ondersteunend personeel, duikers, lijnverzorgers en veiligheidsduikers. Jij bevindt je onder het ijs om te leren uittrimmen, te navigeren onder het ijs, en je blijft in contact met de voorste duiker en de lijnverzorgers door via de lijn signalen te geven. Je leert:

 • IJsduiken te plannen en organiseren
 • Redenen voor ijsduiken en de gelegenheid daartoe
 • Waar je aan moet denken bij de uitrusting
 • De duiklocatie kiezen, voorbereiding en procedures voor het maken van een bijt.
 • Hoe je oefent met de procedures en technieken voor het omgaan met de problemen en gevaren van ijsduiken
 • Speciale ijsduikuitrusting te gebruiken, veiligheidslijnen, tekens, communicatie, bedienen van de lijnen en technieken om de lijnen vast te zetten
 • Wat je doet als er problemen zijn met de uitrusting
 • De gevolgen van kou, noodprocedures en procedures voor veiligheidsduikers

Uitrusting benodigd:

 • Je automaat (1e trap) dient voorzien te zijn van een koudwaterkit en de gehele set dient koudwater gecertificeerd te zijn.
 • Geen snorkel
 • Leitje met potlood
 • Duikcomputer
 • Lijnensnijder of mes
 • Duiklamp (back-up lamp aanbevolen)
 • Droogpak is niet verplicht, maar zeer aan te raden. Let op: je dient dan wel een droogpakspecialty gedaan te hebben.

Prijs:  € 249,00 Minimum leeftijd is 18 jaar en in het bezit van een Advanced Open Water Diver brevet.

     

Finkick (Vinslagen technieken)

Deze specialty geeft de duiker een introductie in vier nieuwe vinslagen. Deze vinslagen zullen de duiker helpen efficiënter door het water te bewegen en meer plezier in het duiken te hebben. Deze vinslagen zijn bruikbaar in vrijwel elke duikomgeving en sparen de onderwaterwereld. De opleiding legt  de nadruk op veiligheid, plezier en behoud van het onderwaterleven. De technieken zijn overal direct toepasbaar. Het doel van deze training in vinslagen is de duiker kennis te laten maken met vier nieuwe vinslagen, namelijk:

 • Frogkick (kikkerslag)
 • Proper Flutterkick
 • Helicopter Turn (keren)
 • Backwards Kick (achteruit zwemmen)

De cursus bestaat uit:

 • theorieles
 • 1 zwembadles, waarin je de technieken zult leren
 • 2 buitenwaterduiken, waarin je de geleerde technieken zult toepassen

Prijs:  € 199,00 Minimum leeftijd is 12 jaar en in het bezit van een Open Water Diver brevet (of gelijkwaardig). Om de vinslagen goed aan te kunnen leren, is het erg belangrijk dat je balans en trimvaardigheden op goed niveau zijn! Mocht dat niet voldoende het geval zijn, overweeg dan zeker de Peak Performance Buoyancy Speciality.

   

Equipment Specialist

PADI Equipment Specialist TouchBen jij nieuwsgierig hoe jouw automaat werkt en deze er van binnen uitziet? Wil jij alles weten over de werking van jouw duikuitrusting en indien nodig kleine aanpassingen en reparaties zelf kunnen uitvoeren? Tijdens de PADI Equipment Specialist-cursus kom je alles te weten over de procedures voor routinematige zorg aan en onderhoud van je duikuitrusting. Ook laten we je zien hoe je enkele algemene uitrusting gerelateerde problemen kunt verhelpen en geven we je bruikbare tips voor het configureren van je uitrusting.
 
Wat leer je oa. bij ons:
 • Als Dealer en erkend servicecenter van een groot aantal A-merken laten wij je zien hoe een automaat compleet gedemonteerd, onderhouden en gemonteerd wordt, waarbij de werking van elk onderdeel nader wordt toegelicht.
 • We gaan flessen inspecteren.
 • Fleskranen gaan we demonteren, onderhouden en weer monteren.
 • We laten de technieken zien van verschillende BCD’s, zowel met standaard inflatoir als met airtrim systemen.
 • Duikcomputer onderhoud inclusief druktesten.
 • Droogpak ventielen en onderhoud.
 • Neopreen en trillaminaat reparaties.
 • We geven tips over handige reserve materialen en gereedschappen.
 • en meer…..

Waarom het zo leuk is:

PADI Equipment Specialist Touch Hoe beter je weet hoe je duikuitrusting werkt;

 • Hoe prettiger je je erin voelt.
 • Hoe beter je ermee kunt duiken.
 • Hoe beter je ervoor kunt zorgen.

Deze specialty telt mee voor brevetteren tot Advanced Open Water Diver (AOW) en Master Scuba Diver (MSD) De cursus bestaat uit 2 theorielessen. Prijs:  € 149,00 (incl e-learning materiaal en brevet e-card)