PADI Instructor

Jij staat mogelijk op het punt om je leven te veranderen en een grote stap te nemen, namelijk PADI duikinstructeur worden.

Niet alleen sta je dan op het punt om jouw leven te veranderen, maar ook dat van anderen. Jij opent namelijk de deur naar de onderwaterwereld voor jouw studenten en hun PADI brevet is het toegangsbewijs – and guess what – jouw naam staat op dat pasje!

 

Waarom je IDC bij ABC Dive volgen?

 • Goede voorbereiding
 • Nadruk ligt op kwaliteit – niet op snelheid
 • IDC prep(aration) 2 dagen inbegrepen
 • Enriched Air Specialty Instructor course inbegrepen
 • Leservaring opdoen na je opleiding door cursus mee te draaien met ervaren instructeurs

 

Een standaard PADI IDC duurt 6 dagen. Dit is haalbaar, maar wij vinden dat wat kort dag en willen geen enkele opleiding – en zeker deze niet – gehaast geven. De nadruk bij ons ligt niet op de snelheid, maar op de kwaliteit. Bij ons duurt een IDC  in totaal 10 dagen – meer focus, meer aandacht en het belang van herhaling, hetgeen leidt tot beter resultaat!

Life is all about choices – choose well !

 

Voorbereiding is 90% van het succes!

 

Wij helpen je om zeer goed voorbereid te starten aan jouw IDC. Hoe we dit doen?

Preparation is the key to succesIndividueel intakegesprek

Alles start met een goed gesprek. Graag maak ik kennis met jou en bespreken we o.a. wat jouw huidige ervaring is. Tezamen met jouw wensen, maken we een persoonlijk plan, zodat jij optimaal voorbereid aan het IDC kunt starten. Je ontvangt daarbij tevens een draaiboek dat je als leidraad kunt gebruiken . Kortom je weet tijdens onze eerste kennismaking al wat je kunt verwachten en wat te doen ter voorbereiding. En uiteraard ben ik vanaf dat moment jouw coach.

IDC prep – 2 dagen

Voorafgaand aan het IDC starten we met het 2 daagse IDC prep(aration). Dit doen we met alle deelnemers en staff. Een goede en gezellig sfeer en een prettige leeromgeving komt jouw leerproces ten goede en daarnaast is een IDC ook een groepsproces; wij helpen elkaar en leren van elkaar. Tijdens deze 2 dagen doen we o.a. het volgende:

 • Papierwerk. We controleren samen (nogmaals) alle benodigde formulieren. Dit is enerzijds een controle, maar belangrijker nog, jij zult als instructeur hiermee ook te maken krijgen. Het is dus vooral bedoeld om bekend te zijn met –  en gewend te raken aan diverse PADI formulieren.
 • Zorgen dat alle benodigde lesmaterialen geïnstalleerd zijn, inclusief een goede pdf reader.
 • We nemen alle lesmaterialen samen door, zodat je er bekend mee bent en weet wat waar te vinden en wanneer te gebruiken.
 • Theoriekennis – je maakt meerdere proefexamens, zodat we precies weten wat je kennisniveau is en zo nodig extra aandacht hieraan kunnen besteden.
 • Duikvaardigheden – we gaan het zwembad in om jouw demonstratie vaardigheden te toetsen.

Na het IDC prep starten we een stuk relaxter aan het IDC. Alles is voorbereid en klaar om te beginnen.

IDC – 8 dagen

Je IDC duurt dus in totaal 2 (IDC prep) + 8 (IDC) = 10 dagen ipv maar 6 – meer focus, meer aandacht en het belang van herhaling hetgeen leidt tot beter resultaat!

PADI Enriched Air Diver NitroxNaast de opleiding tot Open Water Scuba Instructor (OWSI) leiden we je tevens op tot Enriched Air Diver Specialty Instructor. Dit is – na de Open Water Cursus – de meest gevraagde PADI Specialty wereldwijd.

Na je IDC

Je rijbewijs halen is één, maar het rijden leer je daarna vooral door ervaring op te doen. En dat is bij duiken net zo!

Nadat jij je PADI Instructor (OWSI) brevet hebt gehaald, mag jij ervaring opdoen door een Open Water cursus mee te lopen met één van onze ervaren instructeurs.

Ook daarna staan we voor je klaar om je te ondersteunen waar nodig.

Specialty Instructor (MSDT prep)

Wil je verder gaan met Specialty Instructor Courses – en daarmee jouw mogelijkheden verder uitbreiden – dan zijn er volop mogelijkheden. Graag adviseer ik je hierin. Dit kunnen we bespreken tijdens ons intakegesprek. Je kunt uiteraard ook op een later moment nog beslissen om verder te gaan.

Maak kennis

Roelofs_Remco_346139

Nu jij overweegt om een grote en belangrijke stap in jouw duik carrière en leven te zetten, wil je vast weten met wie je te maken gaat krijgen. Ik ben Remco, PADI Course Director en tevens eigenaar van ABC Dive sinds 2014. Klik hier als je alles over mij wilt weten.

Why PADI

Als PADI Instructor kun je lesgeven in Nederland, veelal als passie en hobby naast je dagelijks werk. Dat kan bij een duikschool, maar ook als zelfstandige en onafhankelijke instructeur.

Ook kun je van je hobby je werk maken en gaan lesgeven overal ter wereld, want als PADI Instructeur ligt de wereld aan je voeten! Je maakt onderdeel uit van werelds grootse duikorganisatie met een marktaandeel van ruim 75%. Waar je ook zult komen ter wereld, PADI zul je overal zien en de vraag naar PADI opleidingen is enorm.

Er zijn meer dan 6600 PADI dive centers in ruim 185 landen. Er is altijd en overal werkt te vinden. Jij kunt dus doen wat je het leukste vindt, overal ter wereld leven en er nog voor betaald krijgen ook!

Wist je dat wij PADI Instructors wereldwijd per jaar ruim 1 miljoen PADI brevetten uitschrijven? Mensen zeggen niet voor niets “ik wil mijn PADI halen“. 

Deelname vereisten

 • minimaal 18 jaar oud zijn
 • PADI Divemaster brevet hebben
 • minimaal 100 duiken gemaakt hebben voordat je kunt deelnemen aan het PADI IE
 • Een Emergency First Response Primaire en Secundaire Zorg (EFR reanimatie en eerste hulp)-cursus hebben gevolgd in de afgelopen 24 maanden.
 • Een medische keuring te hebben, maximaal 12 maanden oud op moment van deelname en op moment van deelname aan het IE
 • Daarnaast moet je EFR Instructor zijn/worden. Dit kan ook na het IDC en zelfs IE, echter je wordt pas gebrevetteerd in actieve status als je EFR-I gebrevetteerd bent/wordt. Ons advies is om EFR-I af te ronden voor deelname aan het PADI IDC.

Planning

 

 

 

 1. IDC + MSDT mei/jun 2023
  • IDC prep 8 + 13 mei
  • EFR Instructor Course 14-15 mei
  • IDC  20-21 mei, 27-28 mei, 3-4 jun, 10-11 jun
  • PADI IE (Instructor Exam) 17-18 jun
  • MSDT prep 25 jun + 2 jul
 2. IDC + MSDT sep 2023 – deels online
  • IDC prep 1-2 sep
  • EFR Instructor Course 3-4 sep
  • IDC  workshops online op di- en do avonden van 19 tot 22:00 uur op  5, 7, 12, 14, 19, 21, 26 en 28 sep
  • IDC zwembadsessie op zaterdagavonden 17:00 – 22:00 uur op 9, 16 en 23 sep
  • IDC buitenwatersessies op zondagen 17 en 24 sep
  • PADI IE (Instructor Exam) 30 sep – 1 okt
  • MSDT prep 7-8 okt

Prijzen

IDC Bronze

IDC prep 

IDC

Enriched Air Specialty Instructor

€ 1.099

Book now

IDC Silver

IDC prep 

IDC

Enriched Air Specialty Instructor

EFR Instructor

€ 1.299

Book now

 

IDC Gold 

IDC prep 

IDC

Enriched Air Specialty Instructor

EFR Instructor

MSDT – 5 x Specialty Instructor

€ 1.649

Book now

 

Let op: deze prijzen zijn zonder eLearning, PADI kosten en eventuele reis- en verblijfkosten.

Bijkomende en overige kosten

 • IDC eLearning (incl alle lesleitjes)  € 795
 • EFRI lespakket compleet € 249
 • PADI Instructeurs examen deelname (PADI IE) € 650
 • PADI IDC application kosten € 185 (OWSI brevetkosten)
 • PADI EFRI application kosten € 85 (EFRI brevetkosten)

PADI Instructor Development Course (IDC)

Als je van het werken met mensen houdt, een passie hebt voor duiken en een heel bijzonder leven wilt leiden, word dan PADI Instructor. Door duikles te geven krijg je de kans om je liefde voor de waterwereld te delen met anderen terwijl je datgene doet waar je zoveel plezier aan beleeft – in en bij het water, en onder water. PADI Open Water Scuba Instructors (OWSI) en PADI Assistant Instructors (AI) zijn de meest gevraagde duikprofessionals ter wereld omdat zij een opleidingsprogramma hebben afgerond dat wereldwijd de norm is voor de training van duikprofessionals. Je behaalt het PADI Instructor-brevet door toewijding en hard werken, maar de beloning is een baan waarbij je ongelooflijk mooie onderwateravonturen met anderen kunt delen – je zet hun leven, in positieve zin, op zijn kop en verrijkt die van jou zelf.

De instructeursopleiding van PADI, oftewel de Instructor Development Course (IDC), bestaat uit twee onderdelen – de Assistant Instructor (AI)-cursus en het Open Water Scuba Instructor (OWSI)-programma. De meeste duikprofessionals volgen de gehele IDC waarna ze het instructeursexamen doen. Het Instructor Exam (IE)  wordt door PADI zelf afgenomen. 

 

Emergency First ResponseEmergency First Response Instructor (EFR-I)

Reanimatie en eerste hulp zijn de hoofdvaardigheden die voor iedereen belangrijk zijn, niet alleen voor duikers. Als Emergency First Response Instructor geef je les in vaardigheden die gebaseerd zijn op internationaal erkende richtlijnen voor hulpverlening. Je mag aan iedereen lesgeven. Het mooie van Emergency First Response (EFR)-cursussen is dat zij een aangename leeromgeving bieden om vaardigheden voor hulpverlening te oefenen. Je cursisten ronden de cursus af met vertrouwen in hun nieuwe vaardigheden, waarbij ze het zelfvertrouwen hebben dat zij iemand in een noodgeval kunnen helpen.

De enige deelnamevereisten zijn dat je minimaal 18 jaar oud bent en dat je binnen de afgelopen 24 maanden een Emergency First Response Primaire en Secundaire Zorg (reanimatie en eerste hulp)-cursus hebt gevolgd. Het EFR Instructor-brevet is een vereiste om PADI Instructor te worden, maar je hoeft met deze instructeurscursus niet te wachten tot je Divemaster- of hoger wordt. Je kunt deze cursus (of de opfriscursus) ook volgen en afmaken tijdens je PADI Instructor-cursus.

Prijzen

 • cursus EFR-I € 299
 • PADI EFR-I lespakket € 249
 • EFR-I application kosten € 85 (te betalen aan PADI zelf)

 

PADI Specialty Instructor

Meer duiken maken en nog meer plezier beleven omdat je datgene wat jou in het bijzonder interesseert kunt delen met anderen – dit is waar het om draait bij specialty diver-cursussen geven. De beste manier om specialty diver-cursussen te leren geven en er ook echt een bijzondere cursus voor de cursisten van te maken is om een specialty instructor-cursus te volgen. Specialty instructor-cursussen bieden praktische tips die je meteen in de praktijk kunt brengen.

Het volgen van een specialty instructor-cursus is zinvol voor elke PADI Instructor , vooral voor hen die het PADI Master Scuba Diver™ Trainer (MSDT)-brevet willen behalen omdat je hier minimaal vijf PADI Specialty Instructor-brevetten voor nodig hebt.

Prijzen zijn afhankelijk van jouw gekozen Specialties. Graag maken we een afspraak met je om jouw wensen en mogelijkheden te bespreken.

 

PADI Master Scuba Diver Trainer

Als je beschikt over het PADI Master Scuba Diver Trainer-brevet onderscheidt je je van andere duikinstructeurs omdat het laat zien dat jij vervolgcursussen serieus neemt en zelf ook diverse cursussen wilt kunnen geven (potentiële werkgevers houden hier van). Als je een Master Scuba Diver Trainer (MSDT) bent laat je ook zien dat je de ervaring en de kwalificaties hebt om alle cursussen te geven die een duiker moet volgen om Master Scuba Diver te worden – het ultieme recreatief duikbrevet.

Elke PADI Instructor die minstens 25 PADI-duikers heeft gebrevetteerd en minimaal vijf PADI Specialty Instructor-brevetten heeft behaald kan Master Scuba Diver Trainer worden. Dit brevet is de volgende stap op de ladder van duikcursussen op beroepsniveau en is een deelnamevereiste voor de IDC Staff Instructor-cursus.

 

PADI IDC Staff Instructor

Zoals de naam al aangeeft mogen IDC Staff Instructors assisteren bij instructeursopleidingen en hun kennis en ervaring met nieuwe PADI-leiders delen. Door de IDC Staff Instructor-cursus te volgen krijg je diepgaande kennis van het instructeursopleidingsproces en word je klaargestoomd om de volgende generatie van PADI-professionals op te leiden.

Deze cursus is hetzelfde als je eerste IDC, echter nu ben je niet de kandidaat Instructeur, maar leer je hoe je de Course Director assisteert. Vergelijkbaar als een Divemaster assisteert bij een Instructeur.

Prijzen

 • Cursusprijs: € 699
 • IDC Staff Instructor Crewpack € 499
 • PADI application kosten (brevetaanvraag) € 120

 

PADI Master Instructor

PADI Master Instructors worden gezien als de elite onder duikopleiders die door toewijding en hard werken zich bewezen hebben als leiders binnen de duikindustrie. Je behaalt het Master Instructor-brevet door, op basis van je inzet bij het geven van duikcursussen en je professionele houding, te illustreren wat het betekent om een duikprofessional te zijn.

Hoe behaal je dit brevet?

 • Je bent een PADI IDC Staff Instructors
 • Je bent al minstens twee jaar PADI Instructor
 • Je moet minimaal 150 PADI-brevetten hebben uitgegeven van verschillende brevetteringsniveaus.
 • Je moet aan drie PADI-seminars hebben deelgenomen.
 • Je moet 10 Emergency First Response-brevetten hebben uitgegeven.

 

PADI Course Director

PADI Course Directors zijn PADI Master Instructors die de volgende stap hebben gezet en zich bij een elitegroepje van instructeursopleiders hebben aangesloten.

Course Directors verzorgen PADI Instructor Development Courses (IDCs) en andere cursussen op instructeursniveau, en zijn vanuit deze rol de meest invloedrijke leiders van en voorbeelden voor de duikindustrie. Dit brevet is binnen de wereld van recreatief duiken het hoogste en meest gerespecteerde brevet op beroepsniveau.

Om Course Director te worden moet je een plek verdienen in de Course Director Training Course (CDTC) door een inschrijfproces te doorlopen waarbij je ervaring en lesdoelen worden bestudeerd en worden vergeleken met die van andere mogelijke kandidaten. 

PADI Master Instructors met stevige leservaring die geassisteerd hebben bij vele IDC’s kunnen zich mogelijk voor de CDTC inschrijven. Je moet ook EFR Instructor Trainer zijn, minimaal 250 duiken gemaakt en gelogd hebben, werkervaring hebben opgedaan bij een PADI-duikcentrum of -resort, en aan andere vereisten voldoen.

PADI Course Directors worden uitsluitend door PADI zelf opgeleid.