Advanced Open Water Diver en PADI Adventure Diver

Eenmaal een PADI Open Water Diver en wil jij de grenzen en mogelijkheden van de onderwaterwereld verbreden, geheel nieuwe gebieden ontdekken, je duikkennis en je duikvaardigheden verder ontwikkelen?

Dan is de eerst volgende stap het worden van een Adventure Diver of Advanced Open Water Diver.

Wrak duikAls je ‘s nachts duikt bijvoorbeeld, dan zul je niet alleen veel meer activiteiten waarnemen dan overdag maar tevens vissen tegenkomen die zich overdag altijd verstopt hielden. Je kunt nu ook dat ene mooie wrak bekijken dat wat dieper ligt dan 18 meter en je leert je weg onderwater beter te vinden, gebruik maken van je kompas en natuurlijke navigatie.

Om Adventure Diver te worden kun je willekeurig 3 van de onderstaande adventure duiken en/of een Specialty kiezen. Minimum leeftijd is 12 jaar en in het bezit van een (junior) Open Water Diver brevet.

Om Advanced Open Water Diver te worden moet je een diepe duik en een onderwater Navigatieduik maken. Daarnaast nog 3 Adventure duiken naar keuze en in onderling overleg. Minimum leeftijd is 12 jaar en in het bezit van een (junior) Open Water Diver brevet.
De prijs voor de Adventure Diver cursus is € 275,00 (3 Adventure duiken) en de Advanced Open Water Diver cursus kost € 349,00 (5 Adventure duiken). Voor elke Specialty die je bij ons gevolgd hebt, ontvang je korting op deze cursus prijzen. Inbegrepen is een PADI Crewpack met lesboek, lijtje, DVD, Decoboei en fluitje in tas en natuurlijk het PADI Advanced Open Water brevet. Wij gaan ervan uit dat je zelf over duikmaterialen beschikt, dus deze zitten niet bij de prijs inbegrepen. Zo nodig kun je materiaal bij ons huren.

Onderwater fotografieSpecialties zijn korte cursussen die ingaan op één bepaald onderwerp. De nadruk ligt op de praktijk: d.w.z. korte theorieles(sen), meestal zonder examen en daarnaast een aantal duiken. Er zijn specialties over de meest uiteenlopende onderwerpen, zodat je altijd een specialty kunt vinden die jou aanspreekt. Doordat je heel gericht bezig bent, leer je in korte tijd veel over één onderwerp en doe je daarin duikervaring op. Elke eerste duik van een Specialty diver course is een Adventure Dive. Je kunt dus een Adventure Diver of Advanced Open Water Diver worden door 3 respectievelijk 5 van deze Adventure Dives te maken. Wij raden echter aan om bij een Advanced Open Water Diver cursus altijd te starten met de Peak Performance Buoncy Specialty (PPB). Dit omdat voor elke volgende duik het essentieel is dat het uittrimmen volledig onder de knie hebt.

Wij bieden daarom de Advanced Open Water Diver combi cursus aan van een PPB specialty, navigatie en diepe duik en 2 duiken naar keuze. Je maakt dan in totaal 6 duiken (verdeelt over 3 dagen)en behaalt daarmee 2 brevetten. Wij bieden deze cursus aan voor slechts € 425,00 (exclusief duikuitrusting).

Keuze uit de volgende Adventure duiken/specialties:

  • Peak Performance Buoyancy (Trimtechniek)
  • Underwater Navigation Diver (Onderwaternavigatie) (verplicht bij Advanced Open Water)
  • Search and Recovery Dive (Zoeken en bergen)
  • Deep Dive (Diep) (verplicht bij Advanced Open Water)
  • Night Dive (Nacht)
  • Wreck Dive (Wrak)
  • Enriched Air – Nitrox (Verrijkte lucht)
  • Boat (Boot)
  • en meer…
Onze Professioneel opgeleide instructeurs zorgen er voor dat je op een ontspannen en gezellige manier kunt duiken. In overleg waar en wanneer worden de buitenwaterduiken gemaakt. Tussendoor maak je een kennistoets en wordt de theorie doorgenomen, hetgeen thuis is voorbereid.
 
Let op:  Voor een aantal specialties dien je eerst het Adventure Diver of Advanced Open Water brevet te behalen. Daarnaast mag niet elke specialty aan een junior Open Water Diver gegeven worden. Wij kunnen je adviseren en samen een pakket samenstellen dat aansluit bij jouw interesses en wensen.
 
Wil je je opgeven voor 1 of meer Advanced duiken of informatie aanvragen, neem dan contact met ons op.

PADI Advanced Open Water Course