PADI Seal Team programma

Het PADI Seal Team programma is een opwindende en met activiteiten gevulde introductie tot de wereld van het duiken. Het geeft kinderen de kans om onder water rond te zwemmen, op ontdekking te gaan en avontuur en opwinding te beleven.
Het biedt ouders of voogd een gestructureerd programma waarin hun kinderen vaardigheden kunnen ontwikkelen, over de onderwaterwereld kunnen leren en op een gezonde manier plezier kunnen beleven. De kinderen worden begeleid door speciaal opgeleide, gediplomeerde Instructeurs.

Om officieel lid te worden van het PADI Seal Team moet een kind de eerste 5 van de 15 AquaMissions afronden. Deze activiteiten ontwikkelen de basis vaardigheden en kennis voor het duiken, waarmee de kinderen op verdere avonturen voorbereid worden.

De kinderen leren over het duiken door het bekijken van de PADI Seal Team DVD, het lezen in het Seal Team AquaMissions Activity boek en de briefings die voor de sessies door hun PADI Instructeur gehouden worden. Iedere AquaMission bestaat uit een briefing, een deel voor het ontwikkelen van vaardigheden en een spel of activiteit.
Door het afronden van de sessie in het zwembad en het beantwoorden van de vragen in hun PADI Seal Team AquaMission logboek komen de jonge duikers in aanmerking voor een AquaMission sticker. Het afronden van AquaMission 1 tot en met 5 betekent dat de kinderen “PADI Seal Team Member” zijn. Het ontvangen van de lidmaatschapskaart (pasje met pasfoto!) van het PADI Seal Team en het bijbehorende certificaat geeft de kinderen erkenning voor hun prestaties en biedt ze de mogelijkheid om door te gaan in hun verdere duikcarrière.

Onderdeel van het PADI Seal Team lidmaatschap is dat de kinderen toegang hebben tot speciale internet pagina’s die ontworpen zijn voor de jeugdige duiker. De jonge duikers kunnen daar meer leren over het PADI Seal Team via stripverhalen en ze kunnen lezen over het Seal Team en de Specialty AquaMissions. Kijk ook op www.padisealteam.com voor meer informatie.
ABC Dive start twee maal per jaar het PADI Seal Team programma, waarna op zaterdag één keer per maand een AquaMission aan kinderen vanaf 10 jaar oud gegeven wordt.

De kinderen worden om 18.00 uur verwacht in ons restaurant, van het zwembad in Almere-stad, voor een uitgebreide briefing en we duiken van 19.00 tot 20.30 uur. Daarna volgt nog even een korte nabespreking en invullen van de logboeken. Tijdens de 5e AquaMission van het Seal Team programma mogen de kinderen familie en vrienden uitnodigen om daarbij (desgewenst snorkelend in het water) aanwezig te zijn. De Seal Team members in spé zullen de vaardigheden demonstreren die ze in AquaMission 1 tot en met 5 geleerd hebben door een vaardighedencircuit af te ronden. De avond wordt in bijzijn van alle genodigden afgesloten met een feestelijke uitreiking van de Seal Team lidmaatschapkaarten in ons restaurant.

Wat zijn de kosten?

Het Seal Team programma kost € 239,00 en kan als volgt voldaan worden:
Bij inschrijving betaalt u € 139,00 voor de 1e les, waarin tevens het PADI Seal Team Crewpack is inbegrepen. Dit (les)pakket bestaat uit een DVD, het AquaMission Activity boek, een fraai logboek, een sticker, het certificaat, en de kosten voor het aanvragen van het brevet. De resterende € 100,00 kan worden verdeeld; € 50 bij les 2 en € 50 bij les 4. In de prijs is de zwembadentree en alle duikmaterialen inbegrepen, behalve een duikbril en snorkel. Wij beschikken over speciale – op maat – uitrusting voor kinderen. Bovendien dragen ze een neopreenpak in het zwembad, zodat ze het niet koud zullen krijgen.

PADI Master Seal Team Specialty AquaMissions

De Seal Team kids mogen nu doorgaan om te werken aan hun erkenning als PADI Master Seal Team Member.

Specialty AquaMissions laten jonge duikers kennismaken met nieuwe duikervaringen en nieuwe uitrusting. 

Programma:

  1. Inner Space – PADI Seals ervaren gewichtloosheid zoals astronauten dat in de ruimte ervaren.
  2. Navigeren – PADI Seals ontwikkelen basisvaardigheden voor de navigatie en ze maken kennis met eenvoudige concepten van de navigatie en het kompas.
  3. Safety – PADI Seals leren hoe ze hun buddy kunnen helpen wanneer dat nodig is.
  4. Snorkelen – PADI Seals demonstreren dat ze aan de oppervlakte kunnen snorkelen en dat ze hun snorkel kunnen leegblazen.
  5. Milieu – Het doel van deze AquaMission is het herkennen van wezens en kennismaking met de kenmerken van vaak voorkomende dieren onder water.
  6. Zoeken & Bergen – Kennismaken met basisvaardigheden in het opsporen en bergen van verloren voorwerpen.
  7. Visherkenning – Wat kunnen duikers doen om het milieu te beschermen tegen vervuiling.
  8. Wrakduiken – De PADI Seals ontwikkelen elementaire vaardigheden in het wrakduiken en ze maken kennis met wrakken als een kunstmatig rif dat beschermd moet worden en waarmee voorzichtig om moet worden gegaan.
  9. Nachtduiken – PADI Seals gaan met eigen lampen zien hoe het is om ’s nachts te duiken.
  10. Fotografie – Opnamen maken onder water met behulp van een fotocamera

 

Wat zijn de kosten?

Het Master Seal Team programma kost € 349 en kan in 3 termijnen voldaan worden. Een nieuw lespakket is niet nodig
In de prijs is de zwembadentree en alle duikmaterialen inbegrepen, behalve een duikbril en snorkel. Wij beschikken over speciale – op maat – uitrusting voor kinderen. Bovendien dragen ze een neopreenpak in het zwembad, zodat ze het niet koud zullen krijgen.

 

Klik hier voor een overzicht van de opleidingsdata (onderaan de pagina)