PADI Seal Team

5 Aquamissions

Het PADI Seal Team is er voor jonge duikers die op zoek zijn naar plezier en actie in het zwembad, met de spannende AquaMissions. Heb je je weleens afgevraagd hoe het zou zijn als je gaat duiken met flitslichten, hoe je digitale onderwaterfoto’s kunt maken of hoe je moeiteloos als een astronaut door het water kunt zweven?

PADI Seal Team

Naast het aanleren van de basisvaardigheden voor duiken, zijn er ook de speciale Aquamissions zoals wrakduiken, navigeren, zweven in het water, bewustzijn van de onderwaterwereld en nog veel meer. PADI Seal Team omvat het doen van maffe dingen in het zwembad, vrienden maken, en delen in het avontuur van de onderwaterwereld.

Om officieel lid te worden van het PADI Seal Team moet een kind de eerste 5 van de 15 AquaMissions afronden. Deze activiteiten ontwikkelen de basis vaardigheden en kennis voor het duiken, waarmee de kinderen op verdere avonturen voorbereid worden.

De kinderen leren over het duiken door het bekijken van de PADI Seal Team DVD, het lezen in het Seal Team AquaMissions Activity boek en de briefings die voor de sessies door hun PADI Instructeur gehouden worden. Iedere AquaMission bestaat uit een briefing, een deel voor het ontwikkelen van vaardigheden en een spel of activiteit.

Door het afronden van de sessie in het zwembad en het beantwoorden van de vragen in hun PADI Seal Team AquaMission logboek komen de jonge duikers in aanmerking voor een AquaMission sticker. Het afronden van AquaMission 1 tot en met 5 betekent dat de kinderen “PADI Seal Team Member” zijn. Het ontvangen van de lidmaatschapskaart (pasje met pasfoto!) van het PADI Seal Team en het bijbehorende certificaat geeft de kinderen erkenning voor hun prestaties en biedt ze de mogelijkheid om door te gaan in hun verdere duikcarrière.

PADI Master Seal Team 

10 Specialty AquaMissions

Na de 5 Aquamissions in het Seal Team kunnen de kinderen doorgaan naar het PADI Master Seal Team, waarin ze kennis maken met de volgende Specialty AquaMissions.

 1. Inner Space – PADI Seals ervaren gewichtloosheid zoals astronauten dat in de ruimte ervaren.
 2. Navigeren – PADI Seals ontwikkelen basisvaardigheden voor de navigatie en ze maken kennis met eenvoudige concepten van de navigatie en het kompas.
 3. Safety – PADI Seals leren hoe ze hun buddy kunnen helpen wanneer dat nodig is.
 4. Snorkelen – PADI Seals demonstreren dat ze aan de oppervlakte kunnen snorkelen en dat ze hun snorkel kunnen leegblazen.
 5. Milieu – Het doel van deze AquaMission is het herkennen van wezens en kennismaking met de kenmerken van vaak voorkomende dieren onder water.
 6. Zoeken & Bergen – Kennismaken met basisvaardigheden in het opsporen en bergen van verloren voorwerpen.
 7. Visherkenning – Wat kunnen duikers doen om het milieu te beschermen tegen vervuiling.
 8. Wrakduiken – De PADI Seals ontwikkelen elementaire vaardigheden in het wrakduiken en ze maken kennis met wrakken als een kunstmatig rif dat beschermd moet worden en waarmee voorzichtig om moet worden gegaan.
 9. Nachtduiken – PADI Seals gaan met eigen lampen zien hoe het is om ’s nachts te duiken.
 10. Fotografie – Opnamen maken onder water met behulp van een fotocamera

Deelname vereisten

 • Bij ABC Dive hanteren we een minimumleeftijd van 10 jaar.
 • Zwemdiploma A (bij voorkeur hoger)
 • Het Master Seal Team programma kan uitsluitend gevolgd worden indien het Seal Team programma ook is gevolgd bij ABC Dive. 
  • Dit programma sluit altijd aan op het Seal Team

Prijzen

 • Seal Team  € 249
 • Master Seal Team € 349

Inbegrepen is een PADI Crewpack met lesboek, DVD en badge in tas. Ook zijn alle duikmaterialen inbegrepen, behalve een duikbril en snorkel. Wij beschikken over speciale – op maat – uitrusting voor kinderen.

Klik hier voor een overzicht van de opleidingsdata (onderaan de pagina)