PADI Junior Open Water Diver

Iedereen kan in principe de PADI cursus “Open Water Diver” of “Junior Open Water Diver” volgen. Je hoeft topatleet of wedstrijdzwemmer te zijn. Een redelijke gezondheid en een leeftijd van tenminste 13 jaar zijn de enige vereisten.

LET OP: De minimumleeftijd is 13 jaar zonder vooropleiding of 12 jaar, mits het gehele PADI Seal Team programma is afgerond.

Met het internationale PADI Open Water brevet kun je overal ter wereld:

  • Vanaf 12 jr. met een andere volwassen duiker (buddy) zelfstandig duiken plannen en maken tot een diepte van 18m
  • deelnemen aan het Advanced programma of diverse Specialties
  • wereldwijd materiaal huren/kopen bij duikcentra en duikflessen laten vullen.

PADI opleidingenHet doel van de Open Water Diver opleiding is het verkrijgen van de benodigde basiskennis over duikmateriaal, duikplanning, veiligheid en het duiken met perslucht. Tevens leer je de basisvaardigheden om met perslucht te kunnen duiken. De PADI Open Water opleiding is misschien wel de belangrijkste opleiding in je duikcarrière. Bijna al je normen en waarden beftreffende het duiken worden hier gevormd. Daarom is het van belang dat je deze opleiding op de juiste wijze krijgt zodat je na je opleiding niet voor verrassingen komt te staan of je met vragen blijft zitten. Duiken betekent dat je weet dat er limieten zijn en je weet waarom die limieten er zijn, duiken betekent genieten van de onderwaterwereld, maar betekent ook bescherming van die onderwaterwereld.

Een groep cursisten wordt begeleid door een professioneel opgeleide instructeur. Er zijn meerdere gediplomeerde en ervaren assistenten (PADI professionals) aanwezig om de cursisten individueel te helpen totdat alle vaardigheden uitstekend worden beheerst. Samen zorgen wij ervoor dat je op een ontspannen en gezellige manier kunt duiken. De theorie moet je zelfstandig thuis goed doorlezen en leren met behulp van een DVD en wordt per hoofdstuk klassikaal herhaald met de hele groep door de instructeur, waar je ook met vragen terecht kunt. De theorie kun je geheel zelfstandig doen middels e-learning of op je tablet met de PADI Open Water Diver Touch (neem voor meer informatie contact met ons op).

De opleiding is modulair opgebouwd uit 5 theorielessen, 5 zwembadlessen en 4 buitenwater duiken. Zaterdags starten we vanaf 15:00 uur in ons leslokaal met de theorie, wordt het huiswerk besproken, is er mogelijkheid om vragen te stellen en kunnen we specifieke onderwerpen nader toelichten. Ook doen we nog enkele kennisquizzes. Tussendoor serveren wij koffie, thee of frisdrank en om 17:00 uur wordt een maaltijd aangeboden. Na een uitgebreide briefing door de instructeur, het zelfstandig klaar maken van de duikuitrusting en uiteraard de buddychuck gaan we van 19.00 tot 20.30 uur duiken we in het grote wedstrijdbad (3,5 M diep).
Na het opruimen van de duikuitrusting houden we rond 21.00 uur de de-briefing en eventueel een Après Dive aan de bar van ons restaurant ABC Café om nog wat na te praten en vragen te beantwoorden. Consumpties na de de-briefing zijn dan wél voor eigen rekening.

De buitenduiken doen we op zondag vanaf eiland 4  in Vinkeveen. Na een uitgebreide briefing gaan we onder water in de Vinkeveense Plassen. Deze dag wordt afgesloten in ABC Café van ons duikcentrum in Almere met een de-briefing, logboeken invullen en uiteraard de après-dive.

Op de laatste zaterdag wordt het theorie gedeelte afgerond met een examen, wat bestaat uit 50 meerkeuzevragen. Als aan alle voorwaarden wordt voldaan en je hebt laten zien dat je de aangeleerde vaardigheden beheerst, vragen wij (na de laatste buitenduik) het PADI Open Water Diver brevet aan. Als overbrugging ontvang je direct een tijdelijk brevet, die dezelfde waarde heeft als het uiteindelijke brevet. Dus je kunt dan direct duiken. Na een week of twee ontvang je je definitieve Junior Open Water Diver brevet.

Vergeet verder niet je zwemkleding en een handdoek mee te nemen. Zelf dien je een duikmasker met snorkel te hebben. In onze shop kunnen wij je adviseren in de aankoop van een basisuitrusting qua pasvorm, kwaliteit en hygiëne van het materiaal. Als je bij ons een cursus volgt, krijg je bovendien extra korting in onze Dive shop!.

De cursusprijs voor het totaalpakket is € 499 waarin 10 duiken zijn inbegrepen en 5 theorielessen! Deze prijs is inclusief alle duikmaterialen (m.u.v. een masker/snorkel) consumpties én de maaltijden op zaterdag. Verder krijg je een cursusboek (OW Manual), een DVD, een logboek, stickers, en een duikcomputer simulatie programma voor op je pc en natuurlijk je Junior PADI Open Water Diver brevet.