Welkom xxxxx,

Op deze pagina vind je alle informatie over de PADI Open Water Diver cursus waarvoor jij je hebt ingeschreven.

Data en tijden:

 • za 26 juni 17:00 – 21:00 uur: introductieduik
 • za 28 aug 16:00 – 21:15 uur: zwembadles 1
 • za 4 sep 16:00 – 21:00 uur:  zwembadles 2
 • za 11 sep 16:00 – 21:00 uur: zwembadles 3
 • za 18 sep 16:00 – 21:00 uur: zwembadles 4
 • za 25 sep 16:00 – 21:00 uur: zwembadles 5

 

 • zo 26 sep 07:00 – 15:00 uur Buitenwaterlessen 1 + 2
 • zo 3 okt 07:00 – 15:00 uur Buitenwaterlessen 3 +4

 

Voorbereidingen

Het is de bedoeling je goed voor te bereiden op je duikopleiding. Dat wil zeggen dat je vóór aanvang van elke zwembadles het betreffende e-learning hoofdstuk hebt afgerond. Dus voor les 1 moet je hoofdstuk 1 geheel hebben afgerond t/m de kennistoets en quiz, etc.

Let op:

 • bij de kennistoets zijn op sommige vragen meerder antwoorden mogelijk:
  • die zijn te herkennen aan een vierkant selectieveld    vierkant
  • vragen waarom maar één antwoord mogelijk is, zijn te herkennen aan een rond selectieveld rond
 • bij de quiz en het examen is altijd maar 1 antwoord mogelijk
  • indien je score lager is dan 75%, dan moet je de quiz of het examen nogmaals maken.
 • Je kunt de theorie op je eigen tempo voortzetten en kunt dus ook vooruitlopen. Wij adviseren je wel het examen pas te maken nadat je zwembadles 4 hebt afgerond.

 

Vaardigheden

Tijdens elke les in het zwembad leren wij je nieuwe vaardigheden. 

Bij elk hoofdstuk staat een onderdeel ” jouw vaardigheden als duiker”. Daarin wordt beschreven welke vaardigheden je in de zwembadles doet en tref je tevens filmpjes aan van demonstratie van betreffende vaardigheid. Daarnaast heeft ABC Dive heeft van alle vaardigheden ook eigen demo filmpjes gemaakt. Klik links in het menu op [Demo’s vaardigheden zwembadlessen 1 t/m 5].  Er opent dan een nieuwe pagina waarop de demo’s staan in de volgorde waarin ze tijdens de les gegeven worden. 

Wij willen jullie verzoeken om ter voorbereiding voor elke les deze demo’s goed te bekijken. Doe dit daags tevoren, zodat je ze goed herinnert. 

Vanaf les 2: Graag extra aandacht voor de ezelbruggetjes, die links in het menu te vinden is. Ook deze goed bekijken. Het helpt om ze droog voor de spiegel te oefenen/herhalen.

 

 

Informatie over de buitenwaterlessen

Omdat Vinkeveen eiland 4 een populaire duikplek is en veel bezoekers trekt, is op tijd zijn een must. Dit betekent dat wij uiterlijk om 7:00 uur in Vinkeveen willen zijn.

Je wordt om 6:00 uur verwacht bij ABC Dive om je duikuitrusting op te halen. Graag aan de achterzijde bij het leslokaal binnen komen, want het restaurant is gesloten. We pakken dan alle duikmaterialen en laden dat in eigen auto’s. Afspraken over rechtstreeks gaan, vervoer, meerijden, etc. maken we tijdens de laatste les. 

Het is de bedoeling dat iedereen zoveel mogelijk eigen uitrusting vervoert. Let op: wij kunnen onmogelijk alle cursisten meenemen met complete duikuitrusting. Bedoeling is dus dat je zelf rijdt en je eigen duikuitrusting vervoert. Meerijden met anderen is meestal geen probleem en adviseren we ook zo veel mogelijk, want hoe minder auto’s hoe beter, omdat het op het parkeerterrein in Vinkeveen behoorlijk druk is.

Heb je geen eigen vervoer? Laat ons dit dan weten, zodat er wat onderling geregeld kan worden! We vertrekken uiterlijk om 6:15 uur richting Vinkeveen. Als we later vertrekken dan kunnen we het wel vergeten bij de duikstek met parkeerplaatsen! We rijden achter elkaar aan, zodat wij aan kunnen wijzen waar je de auto ongeveer moet parkeren.

We verwachten rond 15:00 uur weer terug in Almere te zijn, waarna je je eigen duikuitrusting spoelt en weer terugbrengt naar de opslag ruimte in het zwembad.

Neem zelf brood en drinken (warm én koud) mee voor aan de waterkant in Vinkeveen, want er is daar niets te krijgen! Een snack, koekje, fruit, etc. is ook altijd lekker. Neem verder een (grote) handdoek en een warm, bij voorkeur water- en winddicht, jasje of jack mee. Wij nemen koffie en thee mee.

Neem ook een zonnebril, petje en eventueel zonnebrand crème mee, mocht de zon schijnen. We staan veel langs de waterkant. Mocht het weer minder zijn, neem dan voldoende warme kleding en een muts mee.

Daarnaast graag panty’s meenemen. Dit maakt het aan- en uittrekken van je duikpak een stuk eenvoudiger.

Er zijn toiletten, echter geen toiletpapier. Neem dus een rolletje mee. Vergeet niet je logboek mee te nemen (deze zit in je pakket).

Hierbij het adres van de lokatie:

Vinkeveen Eiland 4

Baambrugse Zuwe 143

3645 AE Vinkeveen