Wanneer je 10 jaar oud bent kun je aan je duikopleiding beginnen. Daarna kun je in stappen verder gaan totdat je 18 bent, daarna zijn er geen beperkingen meer.

Voor kinderen vanaf 10 jaar hebben we SealTeam programma.

Voor 12, 13 en 14 jaar kunnen we cursussen tot en met het Master Scuba Diver brevet verzorgen, met een paar beperkingen.

Voor 15, 16 en 17 jarigen zijn er slechts een paar beperkingen.

Vanaf 18 jaar kun je alle cursussen bezoeken en zelfs professional worden.

 

10 jaar oud
Je kunt aan een duikopleiding beginnen!
Wil je eerst wel eens weten hoe het is om onder water adem te halen en gewichtsloos in het water te zweven?
Doe dan mee aan een introductieduik. Deze proefduik kost € 37,50.
We weten zéker dat je hierna door wilt gaan met het PADI Seal Team programma. Hierin kun je in totaal aan 15 duiken – welke AquaMissions heten – in een zwembad deelnemen. In iedere AquaMission leer je nieuwe dingen en zijn er nieuwe uitdagingen. Na 5 Missions wordt je lid van het PADI Seal Team en na alle 15 Missions ben je een PADI Master Seal.

Vanaf 10 jaar mogen kinderen de Junior Open Water Diver cursus volgen. Wij vinden dat echter nog erg jong. Wij hanteren een minimumleeftijd van 12 jaar met het Seal Team  en Master Seal Team als vooropleiding.

12 tot 15 jaar oud
Van 12 tot 15 kun je aan vrijwel alle cursussen voor duikers deelnemen, met uitzondering van specialties voor uitdagende activiteiten, zoals wrakduiken. Je kunt zelfs Junior Rescue Diver of Junior Master Scuba Diver worden. Met het Junior Open Water Diver brevet mag je nu tot maximaal 18 meter. De maximum diepte voor al je duiken ná het afronden van de diepe Adventure Dive is nu 21 meter en je mag met iedere meerderjarige duiker (vanaf 18 jaar) duiken.

15 tot 18 jaar oud
Van 15 tot 18 kun je alle duikopleidingen volgen, met uitzondering van die welke in afgesloten ruimten gedaan worden, zoals ijsduiker en grotduiker. De dieptelimiet is gelijk aan die voor de volwassenen en er zijn geen vereisten over het duiken met een bepaalde buddy, mits je buddy ook gebrevetteerd én 15 jaar of ouder is.

Vanaf 18 jaar oud
Vanaf 18 jaar zijn er geen beperkingen meer – wanneer je wilt kun je een PADI professional worden en alle specialties zijn mogelijk.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.